Quantcast

onsdag 28 juli 2010

Den dryga jävla massan


Den vanligaste reaktionen vid det första tecknet på motgång - släpp skiten. Från dagen man föds -dåliga associationer med dåliga känslor. Positiv respons från en människa så blir man dödssmickrad. Men vid minsta motgång blir de helt till sig och undrar vad de gjorde för fel. Rakt ner i skiten, och jag ser det alldeles för ofta, en hel jävla generation av människor som går ner sig i skiten för att de överanalyserar allt de gör.


Om jag skulle säga att läsning är en utav de största och viktigaste delarna av ditt liv, vad säger du då? Att det är någon skit man gjorde i skolan? Då är du en person med de ovanstående värderingarna. Visst är det en lika stor del att uppleva, men när man tänker på det, att författaren har tagit sig tid att komprimera ner den mängden information som han faktiskt har gjort - wow.

För att ta ett exempel - Awaken the giant within av Tony Robbins. Förutsatt att du har läst den, finns det något negativt man kan hitta där? Han är ett exempel av sin egen filosofi. Med tanke på att du kan få den för under hundra kronor är det oförståeligt att man inte läser den. Likaså är det otroligt för mig att folk inte kan se meddelandet i Fight Club. Vem vill leva ett robotliv?

För att anknyta till första stycket, varför lever de inte med ett annat syfte än att attrahera kvinnor? Tro fan att de kommer bli helt galna när de pratar med dem - och lika nedstämda när de får minsta motgång. Men hela det där är något som är ett resultat av hur du lever ditt liv. Det kan tränas bort, dock inte enbart genom att gå och prata med en massa människor. Speciellt om du har det som en tanke att det ska fylla ett hål i ditt liv, tro fan att folk inte gillar dig då. Det är något som kommer när man har en fylld kopp som man delar med sig av, istället för att gå runt med en halvtom kopp och en min som säger "fyll mig, underhåll mig".

Faktum är att vänner kommer som en bonus av att inte ha hål i livet. Du måste veta vad du vill med livet, vad du värderar, vad du gillar, helt enkelt ska du veta vad du är. Är din passion att chilla med en pava vin - gör det. Är du en ärkenörd och gillar det - fortsätt med det. Hur kan man inte lita på sin egen förmåga och gå på magkänslan?

Så. Vad kan du göra?
Träffa folk. Gör du inte det så är det lika effektivt att läsa massa instruktioner på hur man bänkpressar och hoppas på att man blir biff. Gör du inte det kan du lika gärna falla död ner. Träffar du intressanta människor så se dem inte som det utan som individer som du kan lära dig av.

Våga tackla motgångar. Också en självklarhet. Tro fan att livet inte är rättvist, vad är det för önskedröm? Motgågnar är feedback, och inte personligt. Precis som Max Moritz kommer klaga på det här inlägget så kommer jag bry mig lika lite.

Vet vad fan du vill och varför. Varför äter du? Varför springer du? Om du vet vad du vill har du ju ändå halva steget där, så gå ut och gör det. Inga genvägar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar