Quantcast

måndag 19 januari 2009

Barockt ordbajseri


Konversationens bekvämligheter, en stol. Skönehetens rådgivare, en spegel. Guds mästervärk, internet, skulle man kunna säga. En oändligt sinande källa av barockt ordbajseri, eller en massa jävla dravel på svenska.

Vad snackar jag om? Möjligheten för gemene man och kvinna att publicera all möjlig och omöjlig text, granskad som ogranskad, trist som intressant. Och visst är det inte enbart positivt...

Modebloggar. Smaka på ordet. Det är en rätt stekt i misslyckande. Bara för att du kan skriva behöver du inte göra det. Alla kan inte bli brandmän, de har inte kroppen och psyket.
Alla kan, och tur är det, diktera mode. Det krävs faktiskt en deciliter stil, sans och vett. Något som Richard Blackwell hade. Även om han nyligen gick vidare (18 oktober 2008) kommer han leva kvar, långt. Han hade allt av det jag skrev innan. Men visst, läser ni på en bråkdel av vad han gjorde har ni vunnit något, och ni kanske kan bli sedda som något annat än en förvirrad unge som försöker kunna något men bara misslyckas, och skriver dagbok istället.

Det är lite som MTV, skitband som aldrig borde få synas får sina oförtjänta 15 minutes of fame och gör selloutsuccé. Det är synd om er som aldrig kommer få uppleva Joy Division, Queen eller Beatles på grund av skitkanalen.
Senast ut i ledet att dö var Coldplay. Räddning finns fortfarande att tillgå, men när man behöver fråga Kraftwerk om lov att använda melodin kanske man ska fundera på att gå hiatus ett tag. Eller byta producent? Det är ju inte första gången han gör det. (Talk är en gitarrversion av Computer Love)


Skulle jag trots allt bli musiker skulle jag vara glad om du tankade den. För det är faktiskt roligt att framföra skiten! Alla som har varit nior på stenbock har gjort en egen låt, och tro mig, det var fan höjdpunkten på den terminen. Övriga dagar gick jag och öste runt och såg allmänt skadad ut, men oj oj vad man kan göra saker, bara man vill. Skapande är kul, och det skiljer oss från resten av jordens primater. Och så ska det fortsätta! Med siffrors som närmar sig en 10 miljarder småapor är det ganska bra om skaparglädjen finns kvar och inte är synonym med TJÄNA FETT MED CA$H YAO...

God kväll, feel free to lyssna to something new och var glad för att musik var mer än att tjäna pengar en gång i tiden, annars kanske du inte hade kunnat lyssna en fantastisk "remix" på Computer Love. Tchüs!

http://se.youtube.com/watch?v=xRkA6zugNMQ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar